Svært mange fant veien ut til Gismerøya og Scanmudring sitt nye bygg tirsdag 19. des. En bedrift i sterk vekst med lokal tilhold, og verden som sitt marked.

Scanmudring flyttet inn i nytt bygg for bare få uker siden, og vi hadde mulighet til å invitere til bedriftsbesøk. Besøket var åpent, slik at SinPro inviterte bredt til næringslivet og det offentlige. Det var mange som hadde interesse og lyst til å både se bygget med omvisning men ikke minst lytte til Scanmudring og dens vekst. 

Direktør Arild Ariansen fortalte ivrig om Scanmudring sine forretningsområder og sine markeder. I havet i Østen, undergrunnen til Berlin og New York, Nordsjøen - og lokalt. Scanmudring operer innenfor følgend emarkeder; Offshore Wind, Oil & gass, decommissioning, infrastructure, aquaculture og cables and UXO. 6 ulike markeder opererer vår lokale bedrift innen - worldwide.

Inge Skagen fra Scanmudring og Øyvind Hægeland fra Global Ocean Technology fortalte når Scanmudring hadde et lokalt oppdrag - bokstavelig talt hos naboen. Når siste rigg skulle inn til GOT, så var det presisjon og mange spesifikasjoner. Bl a så var kravet pluss/ minus 10 cm på havbunnen. I praksis så betød det pluss/ minus 1 pukkstein. I tillegg var det mye arbeid med posisjoneringen. Her var Scanmudring til uvurderlig hjelp, fortalte Øyvind. Verdens høyeste rigg skulle inn til Mandal og fikk assistanse fra verdensledende operatør hos naboen. Inge tegnet og forklarte operasjonene med illustrasjoner fra bunnen.

Det var også stor interesse av å se rundt i nybygget, et av de mest bærekraftige bygg som er mellom Kristiansand og Stavanger. Det var flere som ble misunnelige når de fikk se utsikten fra kontorfasilitetene. 

Eget treningsrom med relativ grei utsikt!
Etter treningsøkten, står badstua klar. Mulighet for en dupp i havet er også mulig.
Mye aktivitet på Gismerøya - og gode naboer som hjelper hverandre.
Over 30 personer nøt deilig frokost hos Scanmudring og lyttet til Arild Ariansen

Kontakt

Atle Homme

atle@sinpro.no

+47 948 60 992

Hollendergata 3, 4514 Mandal